Newsletter

Raid paramotor in zona Rm. Valcea – pilot Marius CRIMU

Usor, usor, raidurile incep sa faca parte din viata noastra, a pilotilor de paramotor. Daca cu ceva timp in urma, un raid de cativa kilometri era ceva fantastic, acum cele de cateva sute sunt de ordinul firescului.

Din ce in ce mai multi piloti indraznesc sa parcurga distante lungi, echipati cu aparate de fotografiat ori filmat, lasand in urma lor o amintire vie, de care sa se bucure si aceia care nu au teribila sansa de a zbura. Fotografiile nu au nevoie de comentarii, ele vorbesc de la sine.

Cel care doreste sa va prezinte doua raiduri reusite, este pilotul de paramotor Marius CRIMU. Raidurile au avut loc in zona Rm. Valcea, astfel:

  • Raid Budesti (sat Barza) – Rm.Valcea – Raureni – Govora – Raureni – Budesti, efectuat pe data de 01 Oct. 2012, cu un timp de zbor de 1h 45 min si altitudine maxima 800 m, si
  • Raid Budesti (sat Barza) – Rm. Valcea – Bujoreni – Daesti – Salatrucel – Calimanesti – Budesti, efectuat pe data de 07 Oct. 2012, cu un timp de zbor de 1h 35 min si altitudine maxima 600 m.

In ambele raiduri pilotul  a fost singur. Zborurile au fost deschise la COAP. Triciclul YR-5266 este de fabricatie artizanala (made by Gyuri, Tinteanu, Zsolt si Crimu) cu motorizare Monster F33 si aripa Sting Powerplay 160. S-au consumat cca. 10 l de benzina pentru fiecare zbor. Vremea a fost buna, vant slab la primul raid, putin mai tare la al doilea, mai ales la intoarcere, unde viteza de inaintare a fost de 13 km/h.

1 Comment

  • @MJ

    1

    Frumos! Felicitari pentru initiativa dumneavoastra. Cu ocazia asta am reusit sa vad orasul meu de sus, exact asa cum este in realitate, nu doar privit din Google Earth. Daca mai aveti si alte poze sau clipuri video cu Rm. Valcea, in afara de acestea, as fi interesat de vizionarea lor.

You must be logged in to post a comment.