Newsletter

Timisoreanul Ioan MITIGA participa la stabilirea unui record mondial de paramotor

În intervalul 22-24 iunie 2012, capitala paramotorului din întreaga lume, așa cum este supranumită localitatea Basse-Ham din Franța, va fi gazda întâlnirii mondiale a celor mai buni piloți de paramotor de pe întreg mapamondul, ocazie cu care, pe lângă schimbul de experiență, se va încerca și stabilirea unui record mondial de aviație.

La această întâlnire vor participa aproximativ 500 de piloți de paramotor din 30 de țări și peste 70 de producători de paramotoare din întreaga lume, ocazie cu care se vor desfășura peste 4.000 de decolări în fața publicului spectator.

Evenimentul va avea, ca de fiecare dată, peste 20.000 de spectatori, care vor fi martorii încercării depășirii recordului mondial anterior, cel al piloților de paramotor aflați simultan în zbor. Recordul anterior, stabilit în anul 2006 este de 350 de paramotoriști aflați simultan în aer, anul acesta urmând a fi depășit.

Evenimentul este mediatizat atât în presa franceză cât și în cea din întrega lume.

La această tentativă, România va fi reprezentată de către timișoreanul Ioan MIŢIGA, sportiv al C.S. Universitatea Timișoara – Secția de Paramotor, ocazie cu care sperăm ca sportivul nostru să intre în rândul recordmenilor mondiali, punând astfel o cărămidă atât la construirea brandului personal, cât și la sportul aeronautic bănățean.

Ioan MIŢIGA sau domnul Ion cum este respectat în rândul zburătorilor, este născut în anul 1956, fiind decanul de vârstă al echipei C.S. Universitatea Timișoara.

De aprope 20 de ani domiciliază în Belgia, unde a învățat de alfel și tainele sportului cu paramotorul. În perioada verii, an de an, ajunge pe meleagurile natale, ocazie cu care își reprezintă echipa în concursurile la care participă, de fiecare dată pe podium.

Dragul de zbor l-a împins să-și construiască propriul aparat de zbor, care, chiar dacă nu este opera unei mari companii producătoare de paramotoare, zboară la înalte standarde și în deplină siguranță.

Tot de dragul de înălțimilor, în proximitatea comunei Giroc, a amenajat din fonduri proprii un teren de zbor, dând astfel posibilitatea sportivilor paramotoriști ai C.S. Universitatea Timișoara să se antreneze într-un loc degajat, departe de traficul aerian din zona aeroportului.

Tot respectul nostru pentru astfel de sportivi!

Mult succes domule Ion și te așteptăm cu drag acasă cu un record mondial în palmares!

http://www.mondial-paramoteur-2012.org/

You must be logged in to post a comment.