Newsletter

Premeiera nationala – Raid Paramotor Timisoara – Sighisoara, 8-11 august 2012, editia I

Propunerile de efectuare a raidurilor au fost multe, intentiile au fost multe, vorbele au fost multe, dar pana la acest raid nu s-a  concretizat absolut nimic. De aceea acest raid constituie o premiera nationala si trebuie consemnat ca atare.

Raidul de paramotor 2012, editia I cu traseul Timisoara-Sighisoara a fost un succes, care s-a incheiat dupa 4 zile frumoase de zbor, citand pe colegii mei de zbor „cu seri minunate petrecute la cort, cu foc, bere, potoale si povesti nemuritoare”.

Desi au fost doar 2 paramotoristi ai CS Universitatea Timisoara (Bogdan AVRAM si Mugur IONITA) si un sofer – suport logistic la sol (Razvan), s-a demonstrat ca astfel de vise pot deveni realitate. Traseul a pornit de langa Timisoara si a avut urmatorul traseu: Padurea Pischia (la nord de Timisoara) – Lipova – Valea Muresului – Deva – Alba Iulia – Valea Tarnavei Mari – Medias – Sighisoara.

Distanta totala parcursa in zbor a fost de 285km. Decolare s-a efectuat la ora 7.30 dimineata si s-a zburat pana in jurul amiezii (doar aceasta perioada a zilei a fost folosita pentru zbor), iar in restul zilei se vizitau obiective turistice din zona.

Motoarele folosite sunt de tipul Corsair M25Y Black Devil iar parapantele Skywalk Mojito. Nu s-au inregistrat evenimente de zbor, iar motoarele au functionat la cote normale.

„A fost ceva memorabil si deosebit de frumos” afirma Bogdan AVRAM, iar Mugur IONITA este de parere ca acest raid trebuie organizat si anul urmator dar cu o prezenta mult mai numeroasa.

Acest zbor constituie o premiera nationala, fiind totodata un record national de distanta, chiar daca este inca neomologat.

Ar mai fi foarte multe de zis despre acest raid, motiv pentru care va trimit catre site-ul actiunii: http://raidparamotor.blogspot.ro/

Felicitari pentru reusita!

Mass-media:

http://pilotmagazin.ro/2012/08/au-zburat-cu-paramotorul-in-premiera-nationala-din-timisoara-la-sighisoara/

http://www.zi-de-zi.ro/eveniment/cu-parapanta-de-la-timisoara-la-sighisoara

 http://regiuneacentru.ro/2012/08/cu-parapanta-de-la-timisoara-la-sighisoara/

 http://mures.stirionline.net/cu-parapanta-de-la-timisoara-la-sighisoara/

 

 

You must be logged in to post a comment.