Newsletter

Timisoara Paramotor Open 2012 Search&Rescue

În urma atenţionnării organelor abilitate (ISU 112), se organizează operaţiunea de cercetare-salvare a unei persoane dispărute. Zona de căutare este calculată de specialişti şi cuprinde albia râului Timiş pe o distanţă de 10-15 km, pădurea din vecinătatea comunei Giroc (aprox. 2.000 ha) şi terenurile agricole din vecinătate.

La operaţiune vor fi invitate sa participe toate forţele specializate în acţiuni de căutare-salvare: ISU, Poliţia, SMURD, Serviciul voluntar şi privat pentru situaţii de urgenta Giroc, Cercetaşii României, SALVO Timişoara, grupurile de motociclişti şi ATV precum şi piloţii de paramotor din România, Ungaria şi Serbia. Se estimează că vor fi în jur de 200 de căutători.

După îndelungi căutări, persoana este găsită nevătămată spre fericirea tuturor.
Toată activitatea de căutare-salvare este coordonată de SALVO Timişoara http://www.salvo.ro/ 
După cum aţi sesizat, totul este un scenariu. Personajele sunt fictive iar acţiunea este în fapt o simulare a unei intervenţii în cazul unei situaţii de urgenţă în care prezenţa paramotorului este imperios necesară.
 
Desi este o simulare a unei situatii reale de cautare-salvare, in fapt este o competitie sportiva, iar cele mai bune interventii vor fi premiate.
 
Să îţi doreşti să salvezi vieţi şi să şi reuşeşti este de nederscris!
Aceasta actiune doreste sa demonstreze atât utilitatea paramotorului în cazul operaţiunilor aeriene de căutare-salvare cât şi calitatea piloţilor acestor teribile apareate de zbor.
Aceasta este provocarea lansată de C.S. Universitatea Timişoara şi SALVO Timişoara pe anul 2012.
 
Site-ul actiunii:
 
 
 

1 Comment

You must be logged in to post a comment.