Newsletter

INVITATIE: 60 de ani de aviatie militara reactiva in Romania (1951 – 2011)

 

Avem deosebita placere de a va invita la vernisajul expozitiei fotografice aniversare „60 de ani de aviatie militara reactiva in Romania (1951-2011)” dedicata aniversarii a 60 de ani de la zborul primelor avioane militare cu reactie in Romania.

Evenimentul are loc joi, 17 noiembrie 2011, orele 13.00, la Palatul Parlamentului in Sala de Expozitii „Constantin Brancusi”, din Str. Izvor, nr. 2 – 4, Bucuresti, fiind precedat de un scurt discurs al veteranilor aviatiei militare reactive romane.

Expoziţia fotografica poate fi vizitata in aceasta locatie pana la data de 2 decembrie 2011 inclusiv.

Conceputa de catre Asociatia „Aripi Romanesti”, expozitia itineranta de fotografie „60 de ani de aviatie militara reactiva in Romania (1951-2011)” cuprinde fotografii istorice inedite din colectii publice si private. Aceasta prezinta cei 60 de ani de activitate in Romania ai aparatelor militare de zbor cu reactie si aniverseaza primul zbor pe un avion cu reactie al unui pilot roman, maior aviator Aurel Raican, realizat la data de 26 iunie 1951 pe Aerodromul Ianca.

Evenimentul este organizat de Asociatia “Aripi Romanesti” si Muzeul National al Aviatiei Romane in colaborare cu Asociatia Romana pentru Propaganda si Istoria Aeronauticii Romane si beneficiaza de sprijinul Camerei Deputatilor, prin Secretarul General Gheorghe Barbu si Directorul General Ilie Ivorschi.

Asociatia „Aripi Romanesti” este o organizatie neguvernamentala si nepartizana, ce are ca scop promovarea aviatiei si a zborului in toate formele sale si in special promovarea aeronauticii si a aviatiei romane atat in tara cat si peste hotare.

You must be logged in to post a comment.