Newsletter

Dispozitiv pentru masurarea fortei de impingere a paramotoarelor

Autor: Marius DRAGOMIR, Montreal, Canada

Intrucat am sesizat divergente de opinii in legatura cu masurarea fortei de impingere a paramotorului, m-am decis sa va prezint ce dispozitiv folosesc personal, astfel incat, urmarind indicatiile, fiecare sa isi poata construi unul.

Este simplu si usor de realizat, fiind ieftin deoportiva.

Dispozitivul e „home made”, construit in propriul meu garaj. 
In imagini veti sesiza cantarul de masurare a fortei, foarte precis si foarte ieftin.

Apoi, am achizitionat de la un magazin 2 glisiere pentru sertare de birou (se gaseste la orice fabricant de mobila).

Am adaugat 2 bucati de PFL si am montat cele 2 glisiere intre ele cu suruburi.

De la IKEA am cumparat un cantar (evident cel mai ieftin), dupa care l-am desfacut in bucati. Am luat cei 4 senzori ai cantarului si i-am pus pe o platbanda metalica pe care am instalat-o pe un suport.

Cele 2 placi gliseaza intre ele pe glisierele de metal. Frecarea este foarte foarte mica, aspect constatat in urma verificarilor. Am luat o sfoara i-am facut un ochi la capat si cele 2 capete le-am legat de placa de jos.

Cum functioneaza: paramotorul se instaleaza pe placa de sus, cea care gliseaza, care va fi strans cu o bracketa de lemn transversala. Piciorul se fixeaza pe placa de baza pentru stabilitate, dupa care motorul poate fi pornit. Dupa ce motorul se incalzeste nu iti ramine decat sa il turezi, apoi sa citesti indicatiile de pe afisor si sa tragi concluziile.

 
Pentru detalii suplimentare nu ezitati sa ma contactati:

d_marius@hotmail.com

 

You must be logged in to post a comment.