Newsletter

Ce s-a discutat la Adunarea Generala a Federatiei Aeronautice Romane de vineri 15 martie 2013

Vineri, 15 martie a.c., la sediul MTS din str. Vasile Conta nr.16, s-a desfasurat Adunarea Generala a Federatiei Aeronautice Romane, la care au participat cluburile sportive afiliate FAR.

Adunarea a fost condusa de presedintele FAR –  George Rotaru, vicepresedintele FAR – Constantin Voicu, secretarul general al FAR – Mihai Ilie si un reprezentant din partea MTS.

Norma de reprezentare a fost de 1 vot pentru 10 sportivi legitimati cu taxa platita la zi. S-au indeplinit conditiile de cvorum, fiind prezente 13 din cele 23 de cluburi afiliate.

Participarea a fost limitata de indeplinirea urmatoarelor conditii:

  • Club sportiv afiliat FAR;
  • Mandat de reprezentare din partea clubului;
  • Dovada platii taxei anuale a clubului.

Paramotorul a fost reprezentat de catre Clubul Sportiv MotoFlyRo prin Marian Cojocaru si de catre Paramotor Club – C.S. Universitatea Timisoara prin Ionut Rites.

Problemele abordate au fost in principal cele legate de:

  • Raportul de activitate pe anul 2012;
  • Executia bugetara 2012;
  • Bugetul si planul de activitate pe anul 2013;
  • Calendarul competitional intern si international 2013;
  • Aprobarea afilierii unui club sportiv;
  • Aprobarea materialelor prezentate.

In cadrul discutiilor, Marian Cojocaru a abordat 2 probleme, prima legata de un sistem comun de promovare in mass-media a tuturor cluburilor sportive aeronautice (in fapt a evenimentelor aeronautice, proiectelor etc) pentru a inlesni astfel costurile de publicitate, si al doilea legat de organizarea Campionatului National de Paramotor 2013, aceste aspecte urmand sa fie ulterior analizate.

In ceea ce ma priveste am abordat specte legate de:

  • Asigurari de aviatie pentru pilotii de paramotor – care si-a gasit pe loc rezolvarea. Cine doreste acest lucru rog sa ma contacteze personal.     
  • Organizarea Raliului Parlamentului la Paramotor, competitie care se va desfasura probabil in toamna acestui an sub egida Aeroclubului Romaniei, conditiile participarii fiind urmatoarele: licenta de pilot paramotor si vizita medicala, inmatriculare aparat de zbor si asigurare de aviatie, toate in termen de valabilitate.
  • Inaintarea catre FAI a unui proiect de gazda pentru organizarea unei Cupe Internationale la Paramotor.

Este vorba in fapt de o competitie de categoria FAI 2, redusa ca dimensiuni, relativ usor de organizat. Competitiile mari de genul Campionat Mondial, Campionat European etc., se supun aprobarii Comisiei FAI, iar sansele noastre sunt minime. Desi avem infrastructura necesara unei astfel de organizari, cererea de anul trecut inaintata de Adi Buzan a fost respinsa. In cazul unei reusite in organiarea unei Cupe Internationale, daca aprecierile FAI sunt bune, (ei fiind forul sub tutela caruia se desfasoara competitia), putem sa ne gandim si mai departe.

Ca parere personala, o moda intalnita in ultimii ani este organizarea Cupelor Mondiale la Precizia Aterizarii. Astfel, am intalnit concursuri dedicate acestei probe atat la parasutism cat si la parapanta.

Evident ca la paramotor probele se pot diversifica foarte mult, dar, in lipsa unor fonduri (sponsorizari), in sensul platii celor care efectiv organizeaza arbitrajul la competitiile mari de paramotor, putem, cu forte proprii, sa organizam competitia cu o proba dedicata, cu atat mai mult cu cat se regaseste in catalogul probelor campionatului mondial de paramotor.

Daca doreste cineva sa isi asume personal sustinerea echipei internationale de arbitraj (ceea ce insumeaza pe langa plata lor si costuri legate de cazare, masa si transport, adica cateva multe mii de Euro), il rog sa spuna public, nu sa vina cu o simpla propunere care sa arunce pe umerii organizatorilor o piatra de moara imposibil de dus.

In cazul in care cineva doreste sa se implice (Aeroclubul Romaniei si-a dat deja concursul), este rugat sa se anunte.

Si ca ultim aspect, de curand s-a lansat pe piata o televiziune online pentru tot ce inseamna sporturi cu motor, inclusiv paramotor www.pbxtv.ro

Cine doreste sa ii contacteze pe realizatorul Gheoghe Eliad o poate face la tel. 0744.844.044 si motorclubtv.com@gmail.com

You must be logged in to post a comment.