Newsletter

Timisoara Paramotor Open 2013

In intervalul 15-18 august 2013, Clubul Sportiv Universitatea Timisoara – Sectia de Paramotor a organizat o actiune aeronautica, impartita pe mai multe sectiuni, astfel:

Pe data de 15 august a fost organizata la Giroc proba de precizia aterizarii, atat la paramotor spate cat si la triciclu. Rezultatele au fost urmatoarele:

Paramotor triciclu

  1. Cornel TAU – Aeroclubul Charlie Bravo Arad
  2. Marius CRIMU – Ramnicu Valcea
  3. Ioan MITIGA – C.S. Universitatea Timisoara

Paramotor spate

  1. Ionut RITES ­– C.S. Universitatea Timisoara
  2. Bogdan AVRAM – C.S. Universitatea Timisoara
  3. Adrian BUZAN – A.S. Phoenix Club 89 Bucuresti

Pe 16 august competitia a continuat cu o proba atipica de fotografie aeriana, proba care vine in intampinarea proiectului “România văzută din Paramotor”, ce urmăreşte punerea în valoare a obiectivelor turistice naţionale, într-un mod inedit, prin fotografierea lor din zbor, cu aparate fotografice de înaltă rezoluţie. Zborurile s-au desfasurat tot pe raza comunei Giroc.

Fotografiile urmeaza sa fie incarcate pe reteaua de socializare FB in cel mai scurt timp posibil. Cele mai multe aprecieri vor determina castigatorul competitiei.

Pe 17 august actiunea a continuat cu simulare a unei situatii de criza prevazuta in Mecanismul National ALERTA RAPIRE COPIL. Actiunea s-a desfasurat pe Albia Raului Timis, cu plecare din localitatea Sag.

Este singura actiune nationala in care cautarile se efectueza inclusiv cu sprijin aerian.

La actiune au participat efective din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Timiş, Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Banat al Judeţului Timiş şi voluntari (C.S. Universitatea Timişoara – Secţia Motoparapantă, Formaţiunea de Intervenţie Rapidă pe bază de voluntariat SALVO, West Yacht Club Timişoara si Pompierii Voluntari din comuna Şag).

Actiunea a fost un succes, in doar cateva minute paramotorul descoperind copilul rapit, dupa care au fost alertate fortele de ordine. Aceasta actiune a reconfirmat utilitatea paramotorului în cazul operaţiunilor aeriene de căutare-salvare.

Această acţiune a vizat simularea unui caz de răpire copil, având ca scop evaluare reacţiei cetăţenilor în cazul declanşării unei alerte de acest gen, viteza de reacţie a partenerilor publici şi privaţi, semnatari ai acestei convenţii, aflaţi pe raza judeţului Timiş, cat şi cea a voluntarilor care doresc să ne sprijine în astfel de situaţii.

Pe 18 august a continuat proba de fotografie aeriana in localitatea Gelu, la aprox. 30 km de Timisoara. Asteptam fotografiile aeriene inclusiv din acea zona.

Din data de 19 august a inceput raidul Timisoara – Brasov, cu o distanta de zbor de aprox. 400 km. Mai multe detalii le veti obtine pe parcursul traseului.

La competitie au participat piloti de paramotor din Timisoara, Arad, Bucuresti, Giurgiu, Brasov, dar si din Germania, Belgia si Serbia.

Pe perioada desfasurarii actiunii, in intervalul 15-17 august 2013, SALVO Timisoara impreuna cu C.S. Universitatea Timisoara au organizat un curs de Prim Ajutor, destinat atat pilotilor participanti cat si altor doritori. Multumim SALVO Timisoara.

Multumim directorului de concurs Alexandru ILIE.

Multumim arbitrilor competitiei, domnilor Vasile STAN si Laurentiu PETRISOR.

Multumim domnilor Ioan MITIGA, Aurica MITIGA, Ioan FLONTA, Alexandru ROSCA si Ionel PASCU pentru amenajarea terenului de zbor.

Multumim domnului Florin DUMITRU pentru designul diplomei.

Multumim domnului Calin PREDU pentru traducerea site-ului in limba engleza.

Multumim pilotilor care au zburat, au demonstrat, si pe deasupra, au facut si spectacol.

Multumim pe aceasta cale celor prin al caror efort s-a realizat aceasta actiune:

  • Primariei Giroc – domnului primar Ionel TOMA
  • C.S. Universitatea Timisoara – domnului presedinte Mircea CHIS
  • Primariei Timisoara – SALVO Timisoara, Loredana GAVRILOVICI si Marian GHENCEA
  • Inspectoratul de Politie Judetean Timis
  • Universitatii de Vest Timisoara – domnului rector Marilen PIRTEA si domnului director Alexandru ILIE
  • Firmelor: A.S.K. Tim, Kelly Image, Adaco, ZET, Ascent Soft.

Mai multe detalii pe:

http://timisoarappgopen2013.wordpress.com/

__________
prof. Ionut RITES
antrenor paramotor
C.S. Universitatea Timisoara
Web:
http://www.motopara.ro
tel:
0726.241.101
0733.557.807